dania główne
01.02.2022
skrzydełka z kurczaka zapiekane w sosie musztardowym, kwaśnym i przyprawowym
45 min
6 porcji
Czasami pieczone skrzydełka są suche. Jeśli nie ma co ich przykryć, możesz dodać gorącą wodę. Będziesz musiał gotować trochę dłużej niż zwykle, ale wynik z pewnością zadowoli. Opowiadam mój ulubiony przepis!
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 1 kg
- musztarda - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- Curry - do smaku
- papryka (mielona) – do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka z kurczaka, osusz i umieść w misce.
Osobno wymieszaj musztardę, śmietanę, sól i przyprawy.
Połącz skrzydełka i przygotowany sos. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40-60 minut w temperaturze pokojowej.
Przykryj formę folią, ułóż skrzydła i piecz przez pół godziny w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
Wlej gorącą wodę i gotuj przez kolejne 20-25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy