dania główne 22.01.2022

Wegetariański gulasz warzywny

55 min
6 porcji
Wegetariański gulasz warzywny
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Myślisz, że przygotowanie gulaszu warzywnego jest trudne? Wcale nie, to jedna z najprostszych potraw. Możesz go ugotować na różne sposoby. Ten przepis opisuje wegetariańską wersję gulaszu. Warzywa są smażone na oleju roślinnym i duszone we własnym soku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana, cukinię, pomidory, obraną cebulę, ziemniaki i paprykę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj marchewkę z cebulą i smaż na złoty kolor.

Dodaj ziemniaki, cukinię, paprykę i bakłażany. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut na małym ogniu.

Dodaj pomidory, delikatnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 7 minut.

Pieprz, sól, zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Podawaj gulasz obficie posypany posiekaną natką pietruszki i kolendrą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy