dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe z pieczarkami

35 min
5 porcji
Szaszłyki wieprzowe z pieczarkami
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Wielu popełnia błąd, umieszczając mięso z grzybami na jednym szpikulcu. W rzeczywistości nie można tego zrobić. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak prawidłowo gotować szaszłyki wieprzowe z pieczarkami. Postępuj zgodnie z moimi zaleceniami, a danie okaże się idealne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i zalej wodą mineralną przez 30 minut.

Odcedź, lekko wyciśnij mięso.

Dodaj przyprawy, musztardę w proszku, sól, cukier i masło. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 8 do 10 godzin.

W misce z mięsem dodaj całe pieczarki. Delikatnie wymieszaj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 godziny.

Umieść mięso i pieczarki na różnych szaszłykach i smaż na grillu do miękkości. Grzyby będą potrzebować 10 minut, ale wieprzowina będzie musiała smażyć przez około 20-25 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy