dania główne 24.01.2022

łosoś ze szparagami w piekarniku

30 min
4 porcje
Łosoś ze szparagami w piekarniku
iMarzi, stock.adobe.com
0

Pieczenie łososia ze szparagami jest bardzo łatwe, przyjemne i wygodne, ponieważ gotują się mniej więcej w tym samym czasie. Więc dostajesz rybę od razu z przystawką. Co więcej, jest to ciekawa i niezwykła przystawka, całkiem godna dania głównego. Pozostaje tylko dodać przyprawy do smaku przed pieczeniem lub po.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż szparagi do formy, skrop olejem i dopraw do smaku.

Natrzyj kawałek łososia przyprawami, połóż na wierzchu i skrop olejem.

Posyp łososia skórką i posiekanym czosnkiem z ziołami i posyp plasterkami cytryny.

Piecz naczynie przez 20-25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy