dania główne 22.01.2022

kotlety z łososia

35 min
5 porcji
Kotlety z łososia
ld1976, stock.adobe.com
0

Chcesz zaskoczyć gości, rodzinę lub po prostu zadowolić się po ciężkim dniu? Przygotuj paszteciki z łososia. Wykwintne danie okazuje się bardzo delikatne i smaczne. Staraj się nie prześwietlać kotletów na patelni, w przeciwnym razie stracą soczystość.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Chleb połamać na kawałki i zalać ciepłym mlekiem przez 10 minut.

Obierz cebulę i posiekaj.

Pokrój filety z łososia, włóż do blendera i zmiel na mięso mielone.

Połącz mięso mielone, cebulę, jajko, sól, mielony pieprz i lekko wyciśnięty chleb.

Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.

Smaż kotlety przez 5 minut na średnim ogniu, Odwróć na drugą stronę, przykryj, zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy