dania główne 22.01.2022

klopsiki z mozzarellą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Klopsiki z mozzarellą
okkijan2010, stock.adobe.com
0

Dzięki mozzarelli w tym przepisie na klopsiki widać wyraźne włoskie nuty. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić ten efekt, dodaj suszone oregano i udekoruj danie liśćmi bazylii. Ale ze zwykłą papryką i pietruszką nie jest gorzej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj połowę posiekanej cebuli i przyprawy do smaku do mielonego kurczaka i wymieszaj.

Uformuj małe tortille mokrymi rękami i zawiń w każdą kulkę mozzarelli, aby zrobić klopsiki z nadzieniem.

Włóż je do naczynia do pieczenia i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.

Drobno posiekaj pozostałą cebulę i czosnek. Smaż je na złoty kolor.

Obierz pomidory i posiekaj za pomocą blendera, tarki lub maszynki do mięsa. Wlać masę do cebuli i dusić przez 4-5 minut.

Dodaj przyprawy i posiekany tymianek do sosu, gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.

Klopsiki włożyć do sosu i posmarować pozostałą mozzarellą. Wyślij je z powrotem do piekarnika na kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy