dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z serem topionym

25 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z serem topionym
Elenglush, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu radzę wybrać ser topiony o delikatnym kremowym smaku. Doskonale podkreśla teksturę gotowego ciasta ziemniaczanego. Nawiasem mówiąc, odpowiedni jest również ser z dodatkami. Na przykład z szynką, grzybami lub ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ziemniaki i spuść nadmiar wilgoci.

Zetrzyj topiony ser na tej samej tarce. Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane zioła i przyprawy.

Dodaj jajko z mąką, wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie i usmaż placki ziemniaczane na patelni z obu stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy