dania główne 19.07.2023

burgery na grillu

25 min
2 porcje
Burgery na grillu
weyo, stock.adobe.com
0

A co, jeśli zamiast kebabów ugotujesz burgery na grillu? Wielu ucieszy się tylko z takiej alternatywy. Bułki o pożądanym kształcie i rozmiarze można kupić w sklepie, ale proponuję zrobić własne kotlety. Więcej o wszystkim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczek i ser w cienkie plasterki.

Z podwójnej warstwy folii uformuj prowizoryczną blachę do pieczenia. Umieść go na grillu, ułóż plastry boczku na wierzchu i smaż na złoty kolor.

Przenieś boczek na deskę i pokrój.

Połącz mięso mielone, mielony pieprz i sól.

Uformuj dwa duże placki.

Ułożyć na wysmarowanym ruszcie i smażyć do miękkości.

Pokrój pomidory, obraną cebulę i liść sałaty.

Pokrój bułki na pół w poprzek, połóż na ruszcie i lekko zrumień na grillu.

Przenieś bułki na deskę, posmaruj musztardą i keczupem.

Ułóż liść sałaty, cebulę, pomidory, kotlet, ser i kawałki boczku.

Przykryj wierzch drugim kawałkiem bułki i podawaj. Dla wygody burgera można przebić drewnianym szpikulcem.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy