dania główne 02.02.2022

skrzydełka z kurczaka zapiekane w bułce tartej

40 min
4 porcje
Skrzydełka z kurczaka zapiekane w bułce tartej
nadin333, stock.adobe.com
0

Rozpieszczaj rodzinę pysznymi skrzydłami w chrupiącej panierce. Możesz dodać dowolne przyprawy według własnych upodobań. Konsystencja ciasta powinna być gęsta jak śmietana. W przeciwnym razie" ześlizgnie się " ze skrzydeł i pożądany efekt nie zadziała.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.

Bułkę tartą wymieszać z papryką i wylać na szeroki talerz.

Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem i solą.

Dodaj majonez, mąkę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto powinno być grube.

Zanurz skrzydła w cieście i zwiń bułkę tartą z papryką.

Ułóż skrzydełka na wyłożonej folią blasze do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy