dania główne 25.01.2022

pieczony różowy łosoś w śmietanie

40 min
4 porcje
Pieczony różowy łosoś w śmietanie
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Po prostu nie można się oprzeć najdelikatniej upieczonemu różowemu łososiu w śmietanie. Co więcej, jest to ogólnie bardzo dobra opcja do gotowania dowolnego łososia, w przeciwieństwie do białej ryby. Co jeszcze będzie potrzebne i co jeszcze możesz dodać-powiem ci dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w krążki i połóż połowę na dnie formy.

Grubo posiekaj rybę i połóż ją na cebuli. Posyp wszystkie przyprawy i rozłóż grubo posiekany czosnek.

Na wierzch ułóż pozostałe krążki cebuli i polej wszystko śmietaną.

Piecz różowego łososia w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy