dania główne 25.01.2022

dorsz z sosem sojowym w piekarniku

50 min
4 porcje
Dorsz z sosem sojowym w piekarniku
Gulsina, stock.adobe.com
0

Ryba z sosem sojowym to klasyczne połączenie, które przyszło do nas prosto z kuchni azjatyckiej. A teraz jest już przygotowywany na całym świecie, nie wyobrażając sobie, jak mogłoby być inaczej. Dzielę się moim ulubionym przepisem na dorsza-okazuje się bardzo delikatny, soczysty i pachnący. W razie potrzeby dodaję garść pomidorów cherry lub innych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dorsza na duże kawałki.

Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, przyprawy i mielony czosnek.

Marynuj rybę w tej mieszance przez 15-20 minut.

Włóż do formy i dodaj pomidory koktajlowe.

Piecz dorsza w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach pod folią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy