dania główne 19.07.2023

Lula - kebab na patelni

20 min
4 porcje
Lula
Alicja Królewska, stock.adobe.com
0

Nie lubisz bawić się grillem? Spieszę cię uspokoić-Kebab lulya można również ugotować na patelni. Aby to zrobić, mięso z cebulą należy kilkakrotnie przepuścić przez maszynę do mięsa, a następnie bardzo dobrze ubić. W przeciwnym razie kiełbaski mogą się rozpaść podczas smażenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Mięso, tłuszcz i obraną cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy.

Wymieszaj powstałą masę z przyprawami i solą.

Dobrze ubij mięso mielone, zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Uformuj małe kiełbaski o długości około 12 cm.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Zwykle zajmuje to około 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy