dania główne 22.01.2022

żeberka wieprzowe pieczone w rękawie

2 godz. 15 min.
6 porcji
Żeberka wieprzowe zapiekane w rękawie
bit24, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co dziś ugotować? Piecz żeberka wieprzowe w rękawie. Jest to tak proste, że nawet niedoświadczony kucharz poradzi sobie z zadaniem. Postępuj zgodnie z zaleceniami, uważnie obserwuj czas, a twoje danie będzie prawdziwym arcydziełem.

Składniki

na żeberka:
do zgłoszenia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka wieprzowe i osusz ręcznikiem papierowym. Odetnij nadmiar tłuszczu i folii.

Dobrze zetrzyj mieszankę pieprzu w moździerzu.

Dodaj sól, zmieloną kolendrę i wymieszaj.

Przetrzyj żeberka mieszanką ze wszystkich stron.

Złóż rękaw do pieczenia, mocno zawiąż krawędzie i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.

Piecz żeberka w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

Delikatnie otwórz rękaw, zmniejsz temperaturę do 180 stopni i gotuj przez kolejne 15 minut.

Ułóż żeberka na talerzu, dodaj warzywa i posiekane pomidory koktajlowe.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy