dania główne 22.02.2022

omlet ze szpinakiem i ziołami w powolnej kuchence

25 min
3 porcje
Omlet ze szpinakiem i ziołami w powolnej kuchence
kuvona, stock.adobe.com
0

Apetyczne danie z dużą ilością zieleni wzbogaci organizm w przydatne substancje i zaspokoi głód przez długi czas. Gotowanie jest tak proste, że można powierzyć je nawet dziecku. Radzę przygotować wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem.

Składniki

  • jaja kurze - 5 sztuk
  • mleko - 100 ml
  • szpinak - 100 g
  • Zieleń (Dowolna) – pół
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozerwij szpinak na kawałki rękami, drobno posiekaj warzywa.

Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj szpinak, warzywa i wymieszaj.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "pieczenia", posmaruj miskę olejem i podgrzej.

Wlej przygotowaną mieszaninę, zamknij pokrywkę i gotuj przez 20 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy