dania główne 27.01.2022

pstrąg z papryką w piekarniku

40 min
2 porcje
Pstrąg z papryką w piekarniku
JackF, stock.adobe.com
0

Ryby świetnie komponują się z papryką nie tylko pod względem smaku, ale także czasu gotowania, ponieważ pieczą się prawie w tym samym czasie. Proponuję wypróbować tak wspaniały przepis na pstrąga. Radzę wziąć mniejszy pieprz i różne kolory - dla piękna prezentacji gotowego dania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pstrąga, opłucz i skrop sokiem z cytryny.

Natrzyj rybę przyprawami, olejem i sosem sojowym do smaku.

Posiekaj chili i posiekaj paprykę losowo. Włóż do formy.

Ułóż pstrąga na wierzchu i piecz naczynie w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy