dania główne 25.02.2022

Chudy pilaw bulgur w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chudy pilaw bulgur w powolnej kuchence
enezselvi, stock.adobe.com
0

Szukasz przepisu na pyszne danie bezmięsne? Spróbuj tego! Zamiast ryżu zostanie użyty bulgur. Kasza jest wstępnie smażona na oleju, aby wzmocnić apetyczny smak i sprawić, że będzie lekko chrupiąca. Pilaw okazuje się nie do pochwały!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę i cebulę obrać, pokroić. Zetrzyj marchewki.

Włącz tryb "smażenia", rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor.

Dodaj marchewkę, paprykę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj bulgur, zirę i gotuj przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Kasza powinna być lekko zrumieniona.

Wlej gorącą wodę, sól i zamknij pokrywkę. Gotuj w programie pilaw przez 40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy