dania główne 12.02.2022

placki ziemniaczane z kuskusem

35 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z kuskusem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Mąka w plackach ziemniaczanych jest potrzebna przede wszystkim do struktury ciasta, dzięki czemu można usmażyć ładne i schludne naleśniki, a nie bezkształtne, rozpadające się tortille. Ale w rzeczywistości mąkę można zastąpić innymi produktami o tej samej funkcji. Na przykład kuskus.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij kuskus gorącą wodą w stosunku 1: 2.

Zetrzyj ziemniaki i cebulę na drobnej tarce i spuść nadmiar płynu.

Dodaj przyprawy, jajko i gotowany na parze kuskus i wymieszaj wszystko razem.

Rozłóż placki ziemniaczane łyżką na patelni i smaż z obu stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy