dania główne 11.08.2022

mleczna owsianka ryżowa

30 min
4 porcje
Mleczna owsianka ryżowa
Wiktoria Popowa, stock.adobe.com
0

Niezapomnianym smakiem dzieciństwa jest ta sama mleczna owsianka ryżowa. Być może nie lubią go tylko ci, którzy nie wiedzą, jak prawidłowo go ugotować. Aby uniknąć takiego błędu, podzielę się z Tobą najlepszym sprawdzonym przepisem na każdy dzień.

Składniki

  • ryż - 200 g
  • mleko - 500 ml
  • woda - 200 ml
  • cukier - 1 art.
  • masło - 30 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj ryż wodą i gotuj na średnim ogniu, aż odparuje, mieszając.

Wlej mleko, dodaj cukier i kontynuuj gotowanie owsianki do miękkości.

Mieszaj ją okresowo. Zajmie to 15 minut.

Na koniec dodaj masło.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy