dania główne 24.11.2022

zapiekanka z twarogu bez mąki na patelni

40 min
4 porcje
Zapiekanka z twarogu bez mąki na patelni
Alena Vatorina, stock.adobe.com
0

Mąka w zapiekance twarogowej jest potrzebna do uzyskania jednorodnej konsystencji masy. Aby nie była płynna, a jednocześnie nie rozpadała się. Ale w rzeczywistości istnieje wiele różnych sposobów na obejście się bez niej. Złap mojego ukochanego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj semolinę ze śmietaną i pozostaw na 7 minut.

Ubij twaróg z jajkami, cukrem i wanilią. Dodaj semolinę.

Gotuj zapiekankę pod przykryciem na małym ogniu przez około 25-30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy