dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z pieczarkami i boczkiem

1 godz. 25 min.
5 porcji
Gulasz wołowy z grzybami i boczkiem
ExQuisine, stock.adobe.com
0

Zwracam uwagę na bardzo ciekawy przepis na gulasz wołowy. Przygotowuje się go z aromatycznymi grzybami i boczkiem. Nie ma trudności, wystarczy przestrzegać sekwencji działań i uważnie monitorować proces.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.

Drobno posiekaj grzyby, boczek i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, zmniejsz ogień i ułóż boczek. Poczekaj, aż tłuszcz się z niego roztopi.

Dodaj wołowinę i dobrze zrumień każdy kawałek ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, grzyby i czosnek przepuszczony przez prasę. Smaż wszystko razem przez 12-15 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy i zmielony groszek czarnego pieprzu w moździerzu. Dobrze wymieszaj.

Po 3 minutach wlej ciepłą wodę zmieszaną z mąką, solą i gotuj pod przykryciem przez 40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy