dania główne 15.08.2022

owsianka grochowa w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Owsianka grochowa w piekarniku
teatian, stock.adobe.com
0

Możesz gotować owsiankę grochową na kuchence lub w powolnej kuchence. A także-w piekarniku, w zamkniętym pojemniku o odpowiedniej wielkości. To prawda, że nadal polecam go podawać na talerzach. Najpierw musisz go zmielić blenderem lub popychaczem, więc jest to wygodniejsze.

Składniki

  • groszek - 250 g
  • woda - 1-1.5 L
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • czosnek - 2 ząbki
  • tymianek - 2 gałązki
  • oliwa z oliwek - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz groszek przez noc lub dzień, Wyślij do naczynia do pieczenia i przykryj czystą wodą.

Włóż do piekarnika pod przykryciem na godzinę w temperaturze 180 stopni.

Po pół godzinie dodaj przyprawy, czosnek i tymianek i wszystko wymieszaj.

Gotuj groszek do miękkości i zetrzyj w dowolny sposób z oliwą z oliwek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy