![Zupa grochowa z selerem Zupa grochowa z selerem](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/360/0159a77c53e78f3906d6e9434919e138.jpg)
Często nie doceniamy selera, a to świetny dodatek do klasycznego smażenia na każde pierwsze danie. Tym razem proponuję dodać go do zupy grochowej. I wybierz posiekany lub pokruszony groszek, aby nie gotować go przez wiele godzin.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin.
Zetrzyj marchewkę i korzeń selera, posiekaj cebulę i łodygi.
Smaż je przez 10 minut na oliwie z oliwek w trybie smażenia bezpośrednio w powolnej kuchence.
Dodaj pokrojone ziemniaki, wędzone mięso i groszek. Napełnij wodą.
Włącz program gotowania zupy na godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy