dania główne 22.01.2022

żeberka wieprzowe pieczone po chińsku

1 godz. 20 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe zapiekane po chińsku
Vasiliy, stock.adobe.com
0

Zorganizuj dziś uroczystą kolację i ugotuj coś niezwykłego. Na przykład przepyszne żeberka wieprzowe po chińsku. Sos sojowy, miód i wino sprawiają, że są bardzo soczyste. Upiecz podwójną porcję na raz, ponieważ każdy poprosi o dodatek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka, osusz ręcznikami papierowymi i obierz z folii.

W małym pojemniku połącz sos sojowy, proszek imbirowy, sól, olej sezamowy, miód i wino.

Zalej żeberka powstałą marynatą, wymieszaj, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Ułóż żeberka na natłuszczonej blasze do pieczenia, przykryj folią i wyślij na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.

Na desce do serwowania ułóż rukolę, a następnie żeberka. Posyp sezamem na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy