dania główne 21.02.2022

faszerowana papryka w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
5 porcji
Faszerowana papryka w powolnej kuchence
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu staraj się wybierać małe papryki. Jeśli to możliwe, włóż je wcześniej do miski multicookera. Pozwoli to dokładnie określić liczbę i wybrać kopie według rozmiaru. Pamiętaj, że nie powinny stać zbyt ciasno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz i zalej gorącą wodą przez 10 minut.

Obierz i pokrój cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia" i smaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Papryka przygotuj: odetnij wierzchołki, usuń nasiona, spłucz.

Połącz mięso mielone, ryż, smażenie, sól i mielony pieprz.

Napełnij paprykę nadzieniem i delikatnie złóż do miski wolnowaru.

Wlej wodę zmieszaną z solą i sosem pomidorowym. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 50 minut w programie "duszenie". Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy