dania główne 02.02.2022

pikantne skrzydełka z kurczaka pieczone w chrupiącej panierce

45 min
5 porcji
Pikantne skrzydełka z kurczaka zapiekane w chrupiącej panierce
voltan, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować popularne skrzydełka panierowane? Uwierz mi, to wcale nie jest trudne! Najważniejsze jest, aby ustawić cel i uzbroić się w cierpliwość. Część przypraw dodaję bezpośrednio do masy panierowanej. Tak smaczniejszy i piękniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka z kurczaka, dokładnie osusz i umieść w misce.

Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 1,5 godziny.

Zetrzyj płatki kukurydziane wałkiem do ciasta, wymieszaj z papryką, curry i wlej na szeroki talerz.

Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem, solą i mąką.

Zanurz skrzydła w cieście, a następnie zawiń w panierkę.

Ułóż skrzydełka na wyłożonej folią blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Ostrożnie odwróć skrzydełka na drugą stronę i piecz przez kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy