dania główne 27.01.2022

pieczony karaś w piekarniku

40 min
4 porcje
Pieczony karaś w piekarniku
Alrandir, stock.adobe.com
0

Najczęściej karaś jest smażony na patelni. Ale jeśli wolisz pieczoną rybę, zawsze jest wyjście. Złap sprawdzony przepis, który z pewnością okaże się nawet dla początkujących kucharzy. To dobry sposób na ugotowanie całej ryby i uniknięcie marnowania czasu na krojenie. Możesz nawet zostawić głowę, tylko dobrze wypatroszyć tusze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatroszyć Karaś i ułożyć na pergaminie.

Posyp przyprawami i połóż plasterki pomidorów i cytryn na każdej rybie.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy