dania główne 22.01.2022

młode ziemniaki w stylu wiejskim z czosnkiem i koperkiem

40 min
2 porcje
Młode ziemniaki w stylu wiejskim z czosnkiem i koperkiem
Nataliia Pyzhova, stock.adobe.com
0

Nie można się oprzeć młodym ziemniakom w stylu wiejskim! Co jest warte tego apetycznego smaku, a rumiana skórka jest szczytem gastronomicznej rozkoszy! Uwielbiam gotować to danie w piekarniku z koperkiem i czosnkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki dobrze opłucz, osusz i pokrój w długie kliny

Dodaj sól, mielony pieprz, olej i wymieszaj.

Ułóż ziemniaki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Posyp gotowe ziemniaki posiekanym czosnkiem i koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy