dania główne 19.07.2023

Lula-kebab wieprzowy na patelni

20 min
4 porcje
Lula
ismishko, stock.adobe.com
0

Tradycyjny przepis wykorzystuje wołowinę lub jagnięcinę. Z braku takich postanowiłem ugotować kebab z wieprzowiny. A ponieważ padało na zewnątrz, musiałem usmażyć danie mięsne na patelni. Eksperyment się powiódł-okazało się bardzo smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wieprzowinę, kolendrę, obraną cebulę i czosnek przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z przyprawami i solą.

Dobrze ubij, a następnie zawiń w podwójną warstwę gazy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Rękami zanurzonymi w wodzie uformuj ciasne kiełbaski o małych rozmiarach.

Ułóż półfabrykaty na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 10 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy