pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z selerem bez smażenia

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z selerem bez smażenia
Jennifer, stock.adobe.com
0

To prawie dietetyczna wersja ukraińskiego barszczu, ponieważ w ogóle nie ma smażenia i nadmiaru tłuszczu. Ale są warzywa, w tym taki przyjemny w smaku i konsystencji, a także bardzo niskokaloryczny seler. Czytaj dalej szczegóły!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone buraki i ziemniaki i gotuj przez kolejne 15-20 minut.

Losowo pokrój marchewki i seler w kostkę. Wyślij też do barszczu.

Gotuj przez kolejne 10-15 minut. Dodaj przyprawy i posiekane zioła i po 2 minutach zdejmij barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy