sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z wątróbką drobiową, boczkiem i grzankami

30 min
4 porcje
Ciepła sałatka z wątróbką drobiową, boczkiem i krakersami
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Mam w magazynie wiele ciekawych przepisów na wątróbkę drobiową. Ten na przykład gotuję częściej w ten sposób, ale na świątecznym stole będzie również odpowiedni. Spróbuj ugotować go tuż przed podaniem, ponieważ grzanki szybko się namoczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczek na cienkie plasterki, rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikami papierowymi.

Smaż wątrobę do miękkości na rozgrzanej patelni z olejem.

Pokrój czarno-biały chleb w kostkę.

Wysusz chleb na patelni lub użyj piekarnika.

Połącz liście sałaty, bekon, wątróbkę drobiową i grzanki.

Sól, pieprz, dodaj musztardę Dijon i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy