sałatki 22.01.2022

porcja sałaty & 171; bransoletka z granatu & 187;

20 min
4 porcje
Porcja sałatki
azerbaijan-stockers, stock.adobe.com
0

Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania bransoletki z granatów na dużym, pięknym talerzu. Ale nie zawsze jest to wygodne, szczególnie w sytuacjach z małym stołem. Wypróbuj porcjowaną wersję serwowania. Sałatkę układa się warstwami w szerokich szklankach lub misach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę, pokrój i skrop octem winnym.

Pokrój gotowaną wołowinę na małe kawałki.

Zetrzyj marchewki i obrane jajka.

Obierz granat i podziel na ziarna.

Połóż mięso na dnie czterech szklanek. Dodaj sól, mielony pieprz i majonez do smaku.

Następna będzie cebula, marchewka i jajka. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.

Posyp grubo ziarnami granatu na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy