Solyanka to jedno z najlepszych znalezisk kuchni rosyjskiej. Gęsta zupa dressingowa z dużą ilością mięsa i innych składników to coś, czego potrzebujesz nawet dla dużej rodziny. Ponadto istnieją dziesiątki, jeśli nie setki przepisów na solankę.
Składniki
- wołowina (na kości) – 800 g
- ogórki kiszone - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 4 art.
- kiełbasa wędzona - 250 g
- oliwki - 1 Bank
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę wodą i gotuj do miękkości przez co najmniej godzinę. Wyjmij mięso i drobno posiekaj
Ogórki pokroić w kostkę i dusić na patelni w niewielkiej ilości wody.
Podsmaż cebulę osobno na złoty kolor i wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Pokrój kiełbasę i oliwki, wyślij wszystkie składniki do bulionu i gotuj mieszankę przez 5 minut po ugotowaniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy