pierwsze dania 10.07.2022

solanka z wołowiną i oliwkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solyanka z wołowiną i oliwkami
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Solyanka to jedno z najlepszych znalezisk kuchni rosyjskiej. Gęsta zupa dressingowa z dużą ilością mięsa i innych składników to coś, czego potrzebujesz nawet dla dużej rodziny. Ponadto istnieją dziesiątki, jeśli nie setki przepisów na solankę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj do miękkości przez co najmniej godzinę. Wyjmij mięso i drobno posiekaj

Ogórki pokroić w kostkę i dusić na patelni w niewielkiej ilości wody.

Podsmaż cebulę osobno na złoty kolor i wymieszaj z koncentratem pomidorowym.

Pokrój kiełbasę i oliwki, wyślij wszystkie składniki do bulionu i gotuj mieszankę przez 5 minut po ugotowaniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy