sałatki 22.01.2022

Sałatka z ciecierzycą, czerwoną rybą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

30 min
3 porcje
Sałatka z ciecierzycą, czerwoną rybą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
okkijan2010, stock.adobe.com
0

Co może być prostszego niż sałatka? Pokrój, wymieszaj i podawaj. Mam w magazynie wiele przepisów na ten temat. Dzisiaj powiem ci, jak zrobić sałatkę z czerwonej ryby i ciecierzycy. Jedna porcja wystarczy, aby zaspokoić głód przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i umieść w rondlu z zimną wodą.

Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Pokrój pomidory koktajlowe i schłodzoną rybę.

Połącz ciecierzycę, szpinak, ryby i pomidory.

Dodaj zmielony pieprz, sól i masło zmieszane z sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszaj sałatkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy