sałatki 12.12.2022

Sałatka z awokado i czerwonej ryby

20 min
2 porcje
Sałatka z awokado i czerwoną rybą
M.studio, stock.adobe.com
0

Sałatka z awokado i czerwonej ryby to prosty i pyszny przepis. Nie używa się tu wielu składników, ale pyszny sos łączy je wszystkie, a w ustach czujesz szaloną mieszankę smaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę w kostkę. Umyj awokado i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.

Spłucz mieszankę sałatkową. Połóż go na ręczniku papierowym i lekko wysusz z wilgoci.

Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, przyprawy, sól i sezam na talerzu.

Połącz wszystkie składniki w salaterce, dobrze wymieszaj i podziel na dwie porcje. Podawaj natychmiast po ugotowaniu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy