sałatki 22.01.2022

Sałatka z grzybów, pieczonych ziemniaków i koreańskiej marchewki

20 min
4 porcje
Sałatka z grzybów, smażonych ziemniaków i koreańskiej marchewki
Alena, stock.adobe.com
0

Świetny przepis na świąteczny stół lub zwykłą kolację. Między warstwami można dodać majonez lub ulubiony sos. Nie robię tego, bo sałatka i tak jest niesamowicie soczysta. Lepiej podawać danie od razu, aż ziemniaki zostaną namoczone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj ziemniaki na koreańskiej tarce do marchwi.

Spłucz i wyciśnij nadmiar wody.

Dodaj zmielony pieprz, paprykę i sól.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż ziemniaki i smaż do miękkości. Zajmuje to średnio 4-6 minut.

Ułóż gotowe ziemniaki na papierowej serwetce, aby usunąć olej.

Obierz cebulę i posiekaj.

Połóż warstwę smażonych grzybów na talerzu, dopraw solą i pieprzem.

Następnie ułóż posiekaną cebulę i koreańską marchewkę.

Posyp sałatkę smażonymi ziemniakami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy