pierwsze dania 22.01.2022

bulion mięsny z jajkiem

1 godz. 10 min.
3 porcje
Bulion mięsny z jajkiem
Duke, stock.adobe.com
0

Zwykły bulion mięsny z jajkiem i ziołami to wspaniały łatwy lunch, gdy masz ochotę na coś szybkiego i prostego. I nie potrzebujesz żadnych ziemniaków ani makaronu – białko doskonale się nasyca. A jeśli chcesz mieć piękny złoty kolor, dodaj łyżkę kurkumy w ostatnich minutach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij mięso wodą, solą i gotuj przez około godzinę na małym ogniu, usuwając pianę.

Grubo posiekaj marchewkę, cebulę i korzeń pietruszki i włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Pół godziny po rozpoczęciu gotowania dodaj warzywa do bulionu.

Osobno ugotuj jajka i posiekaj warzywa.

Dopraw gotowy bulion do smaku, odcedź i wlej do talerzy. Udekoruj ziołami i połówkami jajek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy