sałatki 22.01.2022

Sałatka z ogórków, zielonej fasoli i koreańskiej marchewki

40 min
4 porcje
Sałatka z ogórków, zielonej fasoli i koreańskiej marchewki
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Kolejny świetny przepis dla koneserów pikantnej kuchni. Należy go wcześniej przygotować, aby danie miało czas na zaparzenie w lodówce. Fasolkę szparagową można lekko zrumienić na patelni lub po prostu ugotować, tak jak ja.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zieloną fasolkę i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.

Wrzuć do durszlaka i pozostaw cały płyn do szkła.

Pokrój ogórki na małe kostki.

Wymieszaj ogórki, czosnek, sos sojowy, ocet, cukier, sól i zmielony pieprz. Przykryj i odstaw na 20 minut.

Dodaj zieloną fasolkę, koreańską marchewkę, sezam i olej. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj sałatkę i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy