sałatki 22.01.2022

Sałatka z wątróbką dorsza i ziemniakami

40 min
2 porcje
Sałatka z wątróbką dorsza i ziemniakami
Wiaczesław Carew, stock.adobe.com
0

Taka sałatka z łatwością zastąpi danie główne, ponieważ dzięki pieczonym ziemniakom okazuje się bardzo sycąca. Co więcej, jest też dość tłusta wątroba dorsza. W razie potrzeby podawaj na ciepło lub na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w kliny, skrop olejem, zwiń w przyprawy i piecz przez 35 minut w 180 stopniach.

Gotuj jajka przepiórcze przez 5 minut i pokrój na pół.

Posiekaj warzywa i wątróbkę dorsza, pokrój pomidory w plasterki.

Ładnie ułóż składniki na liściach sałaty. W razie potrzeby dopraw lub skrop oliwą sałatkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy