sałatki 22.01.2022

Sałatka z szynką, jajkami, grzybami i koreańską marchewką

15 min
4 porcje
Sałatka z szynką, jajkami, grzybami i koreańską marchewką
Anzhela, stock.adobe.com
0

Szukasz nowego przepisu na świąteczną sałatkę? Spróbuj tego! Dzięki koreańskiej marchewce okazuje się soczysty i piękny. Cóż, smak potrawy jest po prostu pyszny! Radzę podawać sałatkę w przezroczystych misach. Jest wygodny i nowoczesny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój szynkę, marynowane grzyby, obrane jajka i cebulę.

Opłucz cebulę, wymieszaj z cukrem i sokiem z cytryny. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 10 minut.

Ułóż warstwę marynowanych grzybów, posmaruj odrobiną majonezu.

Następnie ułóż jajka i cebulę warstwami. Pieprz, sól i ponownie dodaj majonez.

Szynka i koreańska marchewka będą następne. Po szynce możesz dodać trochę więcej majonezu.

Gotową sałatkę można ozdobić ziołami lub plasterkami cytryny. Przed podaniem naczynie powinno stać 2-3 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy