sosy 30.05.2023

słodko-kwaśny sos chili

45 min
4 porcje
Słodko
alex9500, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pikantne i pikantne dodatki, koniecznie wypróbuj taki słodko-kwaśny sos chili. Idealnie komponuje się z potrawami kuchni azjatyckiej, takimi jak makaron, bułki i po prostu warzywa. Okazuje się, że jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy niż sklep.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel chili i czosnek w blenderze.

Dodaj wodę, ocet, sos sojowy, cukier i sól.

Doprowadzić do wrzenia i gotować sos przez 20 minut na małym ogniu.

Wymieszaj skrobię i wodę. Dodaj do sosu, mieszając.

Gotuj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy