sosy 05.06.2023

granat tkemali

30 min
4 porcje
Tkemali z granatu to prosty i pyszny przepis na gotowanie krok po kroku
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Chociaż tradycyjne Tkemali jest zrobione ze śliwki wiśniowej lub śliwki, nic nie stoi na przeszkodzie, aby eksperymentować z różnymi składnikami. Co więcej, Ta opcja z granatu jest nadal bardzo klasyczna dla kuchni gruzińskiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj połowę soku z granatów z cukrem, zagotuj i dwukrotnie zagotuj.

W pozostałym soku z granatów rozcieńczyć skrobię.

Powoli wlej skrobię do syropu z granatów i wymieszaj.

Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek i pozostałe składniki.

Gotuj sos przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy