napoje 28.05.2023

galaretka z mrożonej żurawiny ze skrobią

30 min
4 porcje
Kisiel z mrożonej żurawiny ze skrobią
tachinskamarina, stock.adobe.com
0

Galaretka zachwyca swoją różnorodnością. Można go przygotować z różnych owoców, jagód, a nawet warzyw. I niekoniecznie ze świeżych, ponieważ mrożone są również idealne. Dzielę się moim ulubionym przepisem na galaretkę z mrożonej żurawiny ze skrobią.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij mrożoną żurawinę wodą i zagotuj.

Gotuj kompot przez 10-15 minut.

Przetrzyj przez sito, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Rozcieńczyć skrobię w kilku łyżkach wody.

Wlej kompot, mieszając.

Gotuj galaretkę przez kolejne 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy