napoje 22.05.2023

kwas chlebowy z serwatki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas z serwatki
Vera.Food and Garden, stock.adobe.com
0

Kwas chlebowy to świetny napój do gaszenia pragnienia, szczególnie w cieplejszych miesiącach. Nie zawiera alkoholu lub jego procent jest tak znikomy, że jest idealny dla dzieci i dorosłych. Dzielę się oryginalną recepturą kwasu chlebowego z serwatki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej serwatkę do 35-40 stopni.

Dodaj cukier i drożdże rozcieńczone w ciepłej wodzie.

Mieszaj obrabiany przedmiot, aż się rozpuści i pozostaw na 5-6 godzin w ciepłym miejscu.

Schłodzić gotowy kwas chlebowy w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy