sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarami, jajkami przepiórczymi, mozzarellą i cebulą

15 min
4 porcje
Sałatka z kalmarami, jajkami przepiórczymi, mozzarellą i cebulą
yusev, stock.adobe.com
0

Wszystko, co najbardziej przydatne, jest zebrane w jednym talerzu. Porcja takiego dania doskonale gasi apetyt, a jednocześnie nie przeciąża żołądka. Możesz gotować z jajkami kurzymi, ale wtedy sałatka trochę traci smak i nie wygląda już tak pięknie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary i obrane jajka.

Fioletową cebulę obrać, pokroić i skropić octem winnym.

Połącz kalmary, cebulę, jajka, oliwki, mozzarellę i kapary.

Dodaj zmielony pieprz, sól i oliwę z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy