sałatki 22.01.2022

sałatka z kapusty z miętą

20 min
2 porcje
Sałatka z kapusty z miętą
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Bardzo niezwykłe połączenie białej kapusty i kalafiora może zaskoczyć nawet koneserów złożonych przysmaków gastronomicznych. A pikantny smak sałatki nadaje fioletowa cebula, świeża mięta i odrobina ostrego chili.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na małe różyczki i lekko przyspawaj do miękkości – dosłownie kilka minut.

Drobno posiekaj białą kapustę i rozgnieć ją rękami olejem i solą.

Pokrój fioletową cebulę w cienkie pióra, posiekaj chili, dodaj świeże liście mięty i wrzuć sałatkę.

Pozwól mu parzyć przez 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy