napoje 03.06.2023

kwas chlebowy z kawą

20 min
4 porcje
Kwas chlebowy z kawą
anna_andre, stock.adobe.com
0

Nie najbardziej oczywistym, ale bardzo prostym i jednocześnie smacznym rozwiązaniem jest dodanie kawy do kwasu chlebowego. Więc jeszcze bardziej orzeźwia i tonizuje, a jednocześnie nabiera przyjemnego ciemnego odcienia i aromatu kawy. Mówię Ci, jak zrobić napój.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej wodę do 30-40 stopni i rozpuść w niej cukier.

Dodaj kwas cytrynowy, a następnie kawę, a następnie drożdże.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj rodzynki i przykryj kwas chlebowy pokrywką.

Pozostaw kwas chlebowy w cieple na 3-4 godziny.

Butelkuj razem z rodzynkami i pozostaw na kolejne 8-10 godzin w temperaturze pokojowej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy