przekąski 28.06.2023

julienne w chlebie pita

1 godz. 0 min.
2 porcje
Julienne w pita
Eduard Zhukov, stock.adobe.com
0

Historia julienne jest zakorzeniona we francuskiej tradycji kulinarnej. Klasyczna wersja to połączenie delikatnego mięsa, zwykle kurczaka lub indyka, sera i śmietany, pieczone w piekarniku na złoty kolor. Ale dzisiaj proponuję coś bardziej oryginalnego-julienne w pita.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z grzybami. Smaż przez 5-7 minut na mieszance dwóch olejów.

Ugotuj kurczaka do miękkości, posiekaj i wymieszaj z grzybami.

Dodaj mąkę, śmietanę i wymieszaj.

Dusić julienne przez 10 minut na małym ogniu i doprawić do smaku.

Pokrój chleb pita, włóż kosz do foremek i umieść tam julienne.

Posyp tartym serem i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200-220 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy