sałatki 04.06.2023

świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami

20 min
6 porcji
Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami
0

Aby sałatka była smaczna, musisz użyć składników, które dobrze się łączą. W sałatkach francuskich zadanie jest skomplikowane, ponieważ musisz również upewnić się, że masz piękną kombinację kolorów. W tym przepisie wszystko jest przestrzegane!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, ogórki i obraną cebulę.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zetrzyj twardy ser i obrane jajka.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Opłucz suszone śliwki i zalej gorącą wodą przez 10 minut.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Odcedź, dokładnie osusz suszone śliwki ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zmiel orzechy włoskie w blenderze.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć warstwę wołowiny na talerzu. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Następnie ułóż cebulę, jajka i marynaty warstwami. Po jajkach i ogórkach dodaj trochę majonezu.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Posyp orzechami włoskimi, ułóż śliwki i ser.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Posmaruj sałatkę majonezem i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Sałatkę można ozdobić ziołami i posiekanymi orzechami.

Świąteczna sałatka warstwowa z wołowiną i suszonymi śliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy