przekąski 14.04.2022

kanapka białkowa z awokado i rzodkiewką

20 min
4 porcje
Kanapka białkowa z awokado i rzodkiewką
Jenifoto, stock.adobe.com
0

Główną cechą takiej kanapki jest to, że zawiera zwykłe białko jaja. I w tym przypadku radzę wziąć gotowane, a nie smażone. Lepiej komponuje się ze świeżymi rzodkiewkami i awokado.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości, oddziel białko i drobno posiekaj lub zetrzyj.

Jedno awokado rozgnieć widelcem, dopraw i wymieszaj z sokiem z cytryny i olejem.

Rozłóż na chlebie rozgniecione awokado, plasterki całego awokado, białko, cienkie plasterki rzodkiewki i kiełki.

W razie potrzeby przykryj kolejną kromką chleba.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy