przekąski 21.07.2023

pieczeń ze śliwkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pieczeń ze śliwkami
lizaveta25, stock.adobe.com
0

Mięso doskonale komponuje się ze śliwkami, z których od dawna korzystają kucharze na całym świecie. Na przykład taki pieczeń zdecydowanie zasługuje na uwagę. Po pierwsze, jest to pyszna domowa przekąska, znacznie lepsza niż jakikolwiek sklepowy kawałek. Po drugie, jest dość prosty w przygotowaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wieprzowinę, pokrój ją i rozwiń w cienką warstwę jak książkę.

Ubij i posyp przyprawami.

Suszone śliwki moczyć we wrzącej wodzie przez 10 minut, osuszyć i zmielić w blenderze z orzechami.

Połóż masę na wieprzowinie, zwiń bułkę i zawiąż sznurkiem do gotowania.

Skrop go olejem i ponownie natrzyj przyprawami.

Piecz bułkę w piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Okresowo podlewaj go wydzielanym sokiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy